Draai om je oren
Take Tenhome  
    
    
 

Corrie van Binsbergen: "Jazz is grenzeloos."

Nog net voor de eeuwwisseling ontving gitariste Corrie van Binsbergen (1957) de prestigieuze Boy Edgar Prijs. Haar creativiteit en veelzijdigheid werden enorm geprezen. En terecht: zij initieerde projecten met dichters en schrijvers, en richtte diverse succesvolle groepen op, waaronder CRAM, Corrie en de Brokken, Corrie en de Grote Brokken en Brokken Vijf. Ze tourde in binnen- en buitenland (Rusland, China, IndonesiŽ, Afrika) en speelde met prominente musici als Anton Goudsmit, Joost Buis, Tobias Delius en Angelo Verploegen. Gastsolist was ze bij Werner Herbers' Ebony Band en het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw. Sinds 2006 organiseert ze de Brokkenavonden in zaal 100 in Amsterdam. Hoezo veelzijdigheid!

29 september 2009

mijn Ding:
"Ik heb na een aantal bizar drukke jaren eindelijk een paar weken tijd om een muzieknotatiesysteem te leren. Schreef tot nu altijd alle partituren en partijen (!) met de hand. Ik blijf overigens zeker aan de piano componeren, maar het is wel heel handig dat ik vervolgens de partituur in de computer kan invoeren. Dat kan ik nu mooi toepassen voor het aankomend project: een opera met schrijver/acteur Josse de Pauw, operazangeres Claron McFadden, zangeressen Beatrice en Vera van der Poel en een heel fijn ensemble met waanzinnig goeie muzikanten."

mijn Achtergrond:
"Ik heb klassiek gitaar gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium. Mijn hele leven speelt muziek al een rol, ik heb er ook nooit over nagedacht; het was gewoon zo."

mijn Instrument:
"Een Steinberger elektrische gitaar: het eerste model transtrem. Ik heb hem in 1987 gekocht en speel er nog steeds op! Heb inmiddels diverse andere gitaren, maar ik ben erg gehecht aan die kleine zwarte. Ook mijn klassieke gitaar (een handgebouwd Oost-Duits model: Meinel) is me zeer dierbaar."

mijn Jazz:
"Jazz is grenzeloos, maar dat geldt voor mij voor alle muziek. Ik weet niet eens of mijn muziek wel jazz heet."

mijn Inspiratie:
"Alles, het leven."

mijn Rek:
"Daar zit geen enkele lijn in, al heb ik ze wel alfabetisch neergezet..."

mijn Voorbeeld:
"Mijn moeder."

mijn Drijfveer:
"Geen idee, nooit over nagedacht, maar kennelijk heb ik er wel een, want ik ben nog steeds bezig en ben niet van plan ooit te stoppen."

mijn Hoogtepunt:
"Eigenlijk waar ik nu mee bezig ben. Maar zeker ook het eerste optreden van mijn eerste eigen band Corrie en de Brokken op de Uitmarkt in 1986, na diverse repetities in bedompte repetitiehokken. Voor een massaal toegelopen publiek schalde mijn gitaarsolo over de Amstel, wat een waanzinnig gevoel was dat!"

mijn Droomproject:
"Daar ga ik nu mee aan de gang ;-)"


Meer weten?

  • De website van Corrie van Binsbergen.
  • Onze recensie plus fotoverslag van het concert van CRAM op 9 november 2007 in
       Kraaij en Balder, Eindhoven.
  • Onze recensie plus fotoverslag van het concert van Corrie en de Grote Brokken op
       2 november 2005 in het Bimhuis, Amsterdam.