Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Jazz On Stage wil jazz populairder maken


Vijf Nederlandse organisaties gaan zich onder de naam 'Jazz On Stage' inzetten voor de jazzmuziek. De bedoeling is om het jazzaanbod binnen het clubcircuit te stimuleren en de jongere doelgroep te enthousiasmeren.

Artiesten als Wouter Hamel, Boris en de Wicked Jazz Sounds Band geven hun steun aan het project. Het nieuwe platform moet een brug slaan tussen artiesten, podia en publiek. Ook een groot aantal poppodia werken mee. Het initiatief komt voort uit onder anderen Muziek Centrum Nederland, Stichting Jazz Impuls en Buma Cultuur.

Jazzmuziek is de laatste tijd weer populairder. Volgens het platform raken nieuwe generaties geÔnteresseerd en wordt jazz steeds minder als 'moeilijke muziek' beschouwd. Gaandeweg zullen ook de popfestivals betrokken worden bij het initiatief. "Zo kan er gedacht worden aan een jazztent op Lowlands", vertelt een woordvoerder. Ook zullen zogenaamde 'instore optredens', die samen met de kleinere platenzaken uit dreigen te sterven, nieuw leven worden ingeblazen.

Bron: Novum

(Maarten van de Ven, 16.2.10) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...

Schrijf je in voor onze gratis Nieuwsbrief! Klik op de button hieronder om je aan te melden:


Menupagina's:


Zoek in deze website:

Google

web deze website

www.flickr.com
cees van de ven's Rembrandt Frerichs Quartet - Jazz at the Crow - 7 januari 2010 photoset cees van de ven's Rembrandt Frerichs Quartet - Jazz at the Crow - 7 januari 2010 photoset


Redactieadres:

Boonskuilstraat 19 B2
3910 Neerpelt
BelgiŽ
(0032) 11 74 71 80
redactie@draaiomjeoren.com

Nieuws, tips, suggesties, meewerken? Mail naar de redactie.


Wie zijn er online?

(advertenties)


[Valid Atom]
(meer informatie)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?