Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Energiek Dimami speelt met kleur
donderdag 22 januari 2009, JIN, De Lindenberg, Nijmegen

Dimami bestaat uit Dion Nijland (bas), Makki van Engelen (drums) en Miguel Boelens (altsax), die al zo'n tien jaar met elkaar spelen. Het trio speelde deze avond met gast Mete Erker (tenorsax en basklarinet). Erker is 'musician in residence' bij stichting JIN (Jazz & Impro Nijmegen) en heeft in dat kader binnenkort een ontmoeting met andere muzikanten op het raakvlak van jazz, elektronica en pop.

Na een korte introductie startten de heren met het eerste nummer 'Takis', dat geÔnspireerd is door Nijlands samenwerking met de Griekse multi-instrumentalist Takis Sideris. Meteen voelde ik een sterk en warm samenspel tussen de vier. Het plezier spatte ervan af, wat je terugzag aan de glimlachende muzikanten, die veel oogcontact zochten met elkaar.

Het geluid van Nijland en Van Engelen klonk erg strak, als een blok. Zij zorgden samen voor een lekkere groove. Erker en Boelens speelden snelle, spannende, sprankelende en helder afwisselende duetten, zoals 'Egirdir' en 'Zwalken'. Laatstgenoemd stuk werd deze avond een experiment, omdat Dimami dit nummer normaal gesproken met Anton Goudsmit speelt. En hoewel deze gitarist natuurlijk niet makkelijk te missen is, kwam het stuk zonder hem deze avond ook overtuigend uit de verf.

Elk nummer weerspiegelde de creativiteit en inventiviteit van dit viertal. De band kon zowel ritmisch strak als vrijer vloeiend uit de hoek komen. Ze wisselden sterk melodieuze en swingende composities ('Dimami Special') af met opvallend romantisch getoonzette stukken, zoals 'View From Above', 'Breaking The Ice' en 'Sara', wat Nijland speciaal voor zijn dochter schreef. De warme klanken van Erkers basklarinet pasten mooi in deze sfeer.

Gedreven samenspel, speelplezier en invloeden uit funk, Indiase en Arabische muziek maakten deze avond tot een energiek en kleurrijk geheel. Het publiek reageerde al even enthousiast.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert door Maarten van de Ven.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over doel, opzet en programmering van de stichting JIN op hun website.

(Josien Lucassen, 31.1.09) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...

Schrijf je in voor onze gratis Nieuwsbrief! Klik op de button hieronder om je aan te melden:


Menupagina's:


Zoek in deze website:

Google

web deze website

www.flickr.com
cees van de ven's Rembrandt Frerichs Quartet - Jazz at the Crow - 7 januari 2010 photoset cees van de ven's Rembrandt Frerichs Quartet - Jazz at the Crow - 7 januari 2010 photoset


Redactieadres:

Boonskuilstraat 19 B2
3910 Neerpelt
BelgiŽ
(0032) 11 74 71 80
redactie@draaiomjeoren.com

Nieuws, tips, suggesties, meewerken? Mail naar de redactie.


Wie zijn er online?

(advertenties)


[Valid Atom]
(meer informatie)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?