Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Evil Rabbit: een nieuw avontuurlijk muzikantenlabel

Op het snijvlak van de jaren 2003/2004 is de ontmoeting ontstaan tussen pianist Albert van Veenendaal en bassist Meinrad Kneer. Dat resulteerde in een aantal inspirerende duo-ontmoetingen, waaruit bleek dat hun opvattingen over improvisatie en samenspel heel dicht bij elkaar lagen. Het kon dan ook niet uitblijven dat hun wederzijdse ideeŽn Ė onder andere het spelen van eigen composities waarbij improvisatie en compositie organisch in elkaar overgaan - gestalte kregen in het succesvolle trio Van Veenendaal-Kneer-Sun en in de groepen President Of The Globe en Spoon 3.

Na de in 2005 op het label Trytone verschenen eerste cd van het trio Van Veenendaal-Kneer-Sun, 'Songs To Dance Strangely With', ontstond het idee een eigen label op te zetten. De realisatie van dat label, Evil Rabbit, was in 2006. Tijdens de Dutch Jazz Meeting op 8 december vond de officiŽle presentatie plaats.

In samenwerking met ontwerper Lysander le Coultre en fotografe Monique Besten is een zeer bijzondere en exclusieve eerste serie van vier cd's verschenen. De lay-out is strak en visueel aantrekkelijk en de foto's zijn oogstrelend. Het was ook de bedoeling van Van Veenendaal en Kneer een onderscheidend Ė door musici voor musici - label op te zetten. Onderscheidend dus qua lay-out, maar ook voor wat betreft de muzikale context. Dat wil zeggen: eerlijke, authentieke, moderne improvisatie- en jazzmuziek met een Europese touch. Veel belang wordt gehecht aan een hoog impro-gehalte, de vorm en de geluidskwaliteit.

De vier verschenen cd's zijn 'The Munderkingen Sessions' (Meinrad Kneer en Albert van Veenendaal), 'Duets For Prepared, Unprepared And Toy Pianos' (Fabrizio Puglisi en Albert van Veenendaal), 'Play Station 6' (Maartje ten Hoorn, Eric Boeren, Tobias Delius, Achim Kaufman, Meinrad Kneer, Paul Lovens) en 'Predictable Point Of Impact' (Van Veenendaal-Kneer-Sun).

Het is de bedoeling dat op jaarbasis zes cd's worden uitgebracht. De reeds genoemde vier zullen worden aangevuld met cd's van Spoon 3 (Kneer, Van Veenendaal en Jodi Gilbert) en het duo Van Veenendaal-Kneer.

Meer weten?
 • De website van Albert van Veenendaal.
 • Klik hier voor onze recensie van 'Predictable Point Of Impact'.

  (Jacques Los, 23.5.07) - - [naar boven]


  Lees verder in het archief...

 • Schrijf je in voor onze gratis Nieuwsbrief! Klik op de button hieronder om je aan te melden:


  Menupagina's:


  Zoek in deze website:

  Google

  web deze website

  www.flickr.com
  cees van de ven's Rembrandt Frerichs Quartet - Jazz at the Crow - 7 januari 2010 photoset cees van de ven's Rembrandt Frerichs Quartet - Jazz at the Crow - 7 januari 2010 photoset


  Redactieadres:

  Boonskuilstraat 19 B2
  3910 Neerpelt
  BelgiŽ
  (0032) 11 74 71 80
  redactie@draaiomjeoren.com

  Nieuws, tips, suggesties, meewerken? Mail naar de redactie.


  Wie zijn er online?

  (advertenties)


  [Valid Atom]
  (meer informatie)

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?